مراحل اخذ پروانه بهره برداری: برخلاف هرگونه فعالیت های اقتصادی که نیاز به مجوز ندارند تعدادی از امور تجاری همچون تاسیس کارخانه ها به مجوزهای خاصی نیازمندند. پروانه بهره برداری به مجوزی گفته می شود که به تمامی واحد های صنعتی که کارهای لازم برای نصب ماشین های خط تولید، تولید آزمایشی و استخدام نیروهای انسانی لازم را انجام داده اند داده خواهد شد. این واحد ها باید مراحل اخذ پروانه بهره برداری را انجام دهند.
واحدهای صنعتی که به پروانه بهره برداری نیاز دارند باید مراحل زمان بر و پیچیده ای را برای اخذ این مجوز طی کنند. این مراحل شامل تعیین الزامات فنی و ایمنی، ارائه مدارک مربوطه، انجام تست های آزمایشی و بازدیدهای مستقل از سوی مراجع مربوطه می شود.
واحدهای صنعتی بدون پروانه بهره برداری قادر به انجام فعالیت های تولیدی خود به صورت قانونی نیستند و ممکن است مواجه به مشکلات قانونی و مالی شوند. بنابراین اخذ این مجوز از اهمیت بسزایی برخوردار است تا فعالیت های صنعتی به نحوی قانونی و با کیفیت انجام شود.
مراحل اخذ پروانه بهره برداری
- از زمان راه اندازی شدن سامانه بهین یاب کلیه فرایند های سرمایه گزاری همچون اخذ مجوزهای مذکور از طریق این سامانه انجام می گیرد. مراحل اخذ پروانه بهره برداری عبارتند از:
- در مرحله نخست با استفاده از مرورگر اکسپلور اقدامات لازم برای ثبت نام در سامانه بهین یاب را انجام دهید.
- در مرحله دوم ثبت تقاضای خود را انجام دهید و اطلاعات خود را وارد نمایید و اقدام به تکمیل پرسشنامه موجود نمایید.
- در مرحله بعد تقاضای شما بوسیله سازمان بررسی خواهد شد.
- اکنون زمان آن فرا رسیده است که منتظر بازدید کارشناسان مربوطه از واحد صنعتی خود باشید. در صورت تایید شدن تقاضای شما توسط سازمان کارشناسان از واحد صنعتی شما بازدید خواهند کرد و اقدامات حرفه ای لازم جهت ظرفیت سنجی و تطبیق دادن طرح اولیه ارائه ای توسط شما و آیین نامه های سازمان را انجام خواهند داد.
- در مرحله بعد استعلام های لازم از سازمان های ذیربط انجام خواهد گرفت.
- در نهایت پروانه بهره برداری شما صادر خواهد شد.
منظور از پروانه بهره برداری چیست؟
پروانه بهره برداری به مجوزی گفته می شود که جهت آغاز کردن فعالیت های کاری واحد های صنعتی یا تولیدی، توسط وزارت صنعت و معدن صادر خواهد شد. اخذ این پروانه بهره برداری به این معنی است که واحد تولیدی یا صنعتی از لحاظ استانداردهای ایمنی و زیست محیطی مورد تایید قرار گرفته است. همچنین نمایانگر دارا بودن شرایط لازم تولید توسط واحد تولیدی یا صنعتی می باشد.
اگر شما قصد تاسیس واحد های صنعتی اعم از معادن، کارخانه ها و واحد های تولید کننده محصولات کشاورزی و… را دارید باید بدانید که این کار نیازمند دریافت مجوزهای گوناگونی مانند تهیه پروانه بهره برداری می باشد. بدون طی نمودن مراحل اخذ پروانه بهره برداری هیچ کدام از فعالیت های اقتصادی واحد صنعتی شما مشروعیت قانونی نخواهد داشت. در هنگام اخذ پروانه بهره برداری توسط سازمان صنایع و معادن کشور می توانید اقدام به تاسیس کارخانه نمایید و یا خط تولید محصولات دلخواه خود را راه اندازی نمایید.
لازم است بدانید شرکت های دانش بنیان مسیر راحت تری را نسبت به سایر کسب و کارها در پیش خواهند داشت. موسسه تکسفیر یکی از برترین موسسات ثبتی و حقوقی در کشور است که برخوردار از بهترین مشاوران و کارشناسان حوزه خود می باشد. این موسسه با سابقه ی درخشان و تجربه فراوان، به ارائه خدمات حرفه ای در زمینه ثبت شرکت ها، مشاوره های حقوقی و مالی، تنظیم قراردادها و سایر خدمات مرتبط می پردازد.
انواع جواز بهره برداری
انواع گوناگونی از پروانه بهره برداری با شرایط خاص خود وجود دارند. تعدادی از انواع پروانه بهره برداری عبارتند از: پروانه بهره برداری ویژه، پروانه بهره برداری موقت، پروانه بهره برداری دائمی و پروانه بهره برداری مشروط.
مدارک لازم جهت دریافت پروانه
- در مرحله اول اقدامات لازم جهت تکمیل فرم های تقاضای خود را در سامانه انجام دهید.
- یک سری کپی از پشت و جلو کارت ملی و کپی تمامی صفحات شناسنامه کلیه اعضای هیات مدیره را تحویل دهید.
- برای اشخاص حقوقی ارائه تصویر تمامی مدارک شرکت اجباری می باشد.
- در صورت ایجاد تغییرات شرکت در مورد اشخاص حقوقی ارائه کپی آگهی تغییرات شرکت ضروری است.
- اقدام به ارائه سند های مالکیت محل استقرار شرکت نمایید. در صورت استیجاری بودن محل شرکت ضروریست کپی قولنامه محضری ثبتی به همراه اقرار نامه تحویل داده شود.
- جواز تاسیس خود را ارائه نمایید.
- تصویری واضح از پایان کار ساختمان ارائه نمایید.
- کپی قرارداد امتیاز های برق و آب را تحویل دهید.
- فتوکپی از فاکتور خرید ماشین های خط تولید تهیه نموده و تحویل دهید.
- فاکتور خرید های مواد اولیه صنعتی را ارائه دهید.
- در صورت اجاره یا خرید سوله های صنعتی فاکتور مربوطه را ارائه دهید.
- اقدام به تهیه ی فایل اکسل اطلاعات تمامی پرسنل کارخانه خود نموده و فایل مربوطه را ارائه نمایید.
- پس از دریافت پاسخ استعلام ها آن ها را کتبا ارائه نمایید.
- اقدام به پرداخت هزینه اخذ پروانه بهره برداری کرده و رسید مربوطه را تحویل بخش مربوطه دهید.
- رسید هزینه تمبر پرداختی را تهیه و ارائه نمایید.
- مدارک مربوز به اثبات انطباق واحد تولیدی یا صنعتی با استانداردهای ملی و بین المللی متناسب با فعالیت خود را ارائه دهید.
جمع بندی
پروانه بهره برداری مجوزی است که توسط وزارت صنعت و معدن صادر می شود تا به واحدهای صنعتی یا تولیدی اجازه دهد که فعالیت های خود را آغاز کنند. این پروانه نشان می دهد که واحد مربوطه از نظر استانداردهای ایمنی و زیست محیطی تایید شده است و شرایط لازم برای تولید را داراست. انواع مختلفی از پروانه بهره برداری اعم از ویژه، موقت، دائمی و مشروط، هر کدام با شرایط خاص خود وجود دارد.
برای اخذ این پروانه باید مراحل مشخصی را طی کنید از جمله تکمیل فرم های مربوطه، ارائه مدارک شناسایی و مالکیت، ارائه اسناد مربوط به تجهیزات و مواد اولیه و تهیه مدارکی که انطباق واحد تولیدی یا صنعتی با استانداردهای ملی و بین المللی را اثبات کنند. در نهایت،پس از بررسی توسط کارشناسان و انجام اقدامات لازم، پروانه بهره برداری صادر خواهد شد و اجازه بهره برداری از واحد صنعتی یا تولیدی را فراهم خواهد کرد.