ثبت-شرکت-هلدینگ
ثبت شرکت هلدینگ چه مراحلی دارد راهنمای جامع

ثبت شرکت هلدینگ چه مراحلی دارد راهنمای جامع: تا به حال برایتان سوال شده که به چه شرکت‌‌هایی هلدینگ میگویند یا اصلا مزایای این نوع از شرکت‌ها چیست و چرا تاسیس میشوند؟

به صورت مختصر هلدینگ‌ها شرکت‌هایی در راس هستند که بیش از نصفه سهام دیگر شرکت‌ها را خریده و فعالیت آنها را تحت نظر میگیرند و در عین حال این شرکت‌ها شخصیت حقوقی و مستقل خود را حفظ میکنند. در ادامه این مقاله به تمام اطلاعات و شرایطی که برای ثبت یک هلدینگ نیاز است بدانید میپردازیم.

ثبت شرکت هلدینگ چه مراحلی دارد راهنمای جامع

شرکت‌های هلدینگ از مراکز حائز اهمیت و تاثیرگذار در زمینه‌های اقتصادی و خدماتی هستند .

همانطور که گفتیم این شرکت‌ها در راس قرار میگیردند که اصطلاحا به آنها شرکت مادر نیز گفته میشود. این شرکت ها بعد از اینکه به اعتبار و پیشرفت دست پیدا میکنند ، با خرید سهام شرکت‌های کوچک و بزرگ که به آنها شرکت‌های فرعی میگویند. شروع به گسترش هلدینگ میکنند.

شرکت‌های هلدینگ میتوانند سهام هر شرکتی را فارغ از حوزه فعالیت و نوع آنها خریداری کنند. این شرکت‌ها میتوانند سهامی عام و یا سهامی خاص باشند.

در شرکت‌های هلدینگ ، شخصی را به عنوان نماینده خود به شرکت‌های فرعی فرستاده تا در رای‌گیری‌ها و جلسات شرکت کند. البته این را باید گفت که طبق قانون مقرر شده‌ی تجارت ایران “هنگامی که یک شخصیت حقوقی بیشتر از ٪۵۰ سهام شرکت دیگر را به قصد کنترل فعالیت آن بخرد، شرکت مادر محسوب میشود”.

مسئله‌ دیگری که باید بدانید این است که چند شخصیت حقوقی که از یکدیگر مستقل هستند یک هلدینگ را شکل میدهند. به همین دلیل اگر یک شرکت یا سازمان ( شخصیت حقوقی ) فعالیت در چند حوزه را در خود جای داده به معنی هلدینگ بودن آن نیست .

شرایط ثبت شرکت هلدینگ

شرایط ثبت شرکت هلدینگ

مراحل ثبت شرکت هلدینگ

شرکت‌های هلدینگ هم برای ثبت شدن و به رسمیت شناخته شدن باید مراحل قانونی را طی کنند که شما میتوانید برای بی‌دردسر گذراندن این مراحل از تکسفیر کمک بگیرید.

۱. در اولین قدم باید از طرف ” سازمان مدیریت نظارت بر نهاد های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ” موافقت اصولی ثبت شرکت  را دریافت کنید. برای این کار باید برای این سازمان درخواست خود را طبق فرم تقاضا به همراه پرسشنامه بفرستید.

بعد از بررسی مدارک شما، سازمان بورس و اوراق بهادار اگر تشخیص بر کامل و بدون‌ ایراد بودن آنها دهد ، برگه موافقت اصولی ثبت شرکت هلدینگ برای شما صادر میشود .

۲. بعد از اخذ موافقیت اصولی شما باید اقدام به ثبت شرکت خود در سامانه ثبت شرکت‌ها بکنید و فراموش نکنید که زمان محدودی را برای انجام این کار دارید. این نکته را به یاد داشته باشید که بدون مجوز موافقیت اصولی ثبت شرکت هلدینگ ، نمیتوانید در اداره ثبت شرکت‌ها اقدامی برای ثبت شرکت خود بکنید.

۳. بعد از دریافت مجوز ثبت شرکت از طرف اداره ثبت شرکت‌ها ، می‌بایست دوباره کلیه مدارک را برای اداره ثبت ارسال کرده تا مجددا به ثبت برسند . بعد از ثبت نهایی اداره مدارک شما را  برای سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال میکند تا از مدارک و شماره ثبت رونوشتی تهیه کند .

و در آخر پس از اتمام کار ، سازمان مجوزی مبنی بر اجازه شروع فعالیت هلدینگ برای شما صادر میکند .

هزینه و سرمایه اولیه برای ثبت یک شرکت مادر یا هلدینگ 

حداقل مبلغ ثبت شرکت هلدینگ با کمترین اعضا و سرمایه اولیه ، ۱۶ میلیون ریال معادل با ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومن است و تا سقف ۵۰ میلیون ریال معادل  ۵ میلیون تومن میتواند افزایش پیدا کند.

زمان مورد نیاز برای ثبت شرکت هلدینگ در حالت خوش بینانه ۱۴ روز است اما ممکن است به مشکلاتی بر بخورید که زمان را طولانی تر کند. البته برای رفع این نگرانی میتوانید از تک سفیر کمک بگیرید.

همانطور که گفتیم شرکت‌های هلدینگ در دو نوع سهامی خاص و سهامی عام به ثبت میرسند که سرمایه اولیه مورد نیاز برای هر کدام از آنها متفاوت است.

سرمایه اولیه‌ای که برای ثبت شرکت هولدینگ از نوع سهامی خاص نیاز دارید حداقل ۵۰ میلیارد ریال معادل با ۵ میلیارد تومن است.این سرمایه اولیه برای ثبت شرکت هلدینگ سهامی عام حداقل ۱۰۰ میلیارد ریال معادل ۱۰ میلیارد تومن است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مادر

۱. نامه نمایندگی ثبت شرکت هلدینگ که از طرف شرکت مادر صادر شده است

۲. کپی برابر اصل از شناسنامه و کارت ملی هر یک از اعضای هیئت مدیره شرکت هلدینگ

۳. فیش واریزیه سرمایه اولیه به حساب بانکی شرکت هلدینگ

۴. تمام اعضای شرکت هلدینگ به خصوص هیئت مدیره باید فاقد سوء پیشینه باشند

۵. داشتن ثنا

مراحل-ثبت-شرکت-هلدینگ-یا-مادر

مراحل-ثبت-شرکت-هلدینگ-یا-مادر

شرایط ثبت شرکت هلدینگ سهامی خاص:

شرکت‌‌های هلدینگ که سهامی خاص هستند از سهام‌هایی تشکیل میشوند که ارزش برابری دارند و میتوان آنها را واگذار کرد ؛‌ اما مجاز به معامله در بورس اوراق بهادار نیستند .

افراد مورد نیاز برای ثبت هلدینگ از نوع سهامی خاص شامل حداقل ۳ نفر سهام‌دار و ۲ نفر بازرس دارید .

سرمایه اولیه مورد نیاز برای هلدینگ سهامی خاص ۵۰میلیارد ریال است که ٪۳۵ از این مبلغ باید به حساب شرکت واریز شود .

شرایط ثبت شرکت هلدینگ سهامی عام:

در شرکت‌های هلدینگی که از نوع سهامی عام هستند بخشی از سهام شرکت‌ را سهامی که مردم خریداری کردند شکل میدهد. و به این صورت میتوان با جمع‌آوری سرمایه‌های خرد و ریز به سودهای بیشتر و بزرگتری رسید . اعضای مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی عام حداقل ۵سهام‌دار ، یک بازرس اصلی و یک بازرس علی‌البدل است .

مزایای ثبت شرکت هلدینگ

همانطور که گفتیم شرکت‌های هولدینگ از عوامل موثر در مسائل اقتصادی و خدماتی هستند و در صورت مدریت درست میتوانند مزایا و سود بسیاری برای اعضا داشته باشند که بخشی از آنها شامل موارد زیر هستند :

  • تنوع در سرمایه ‌گذاری :

ثبت یک شرکت هلدینگ به شما آزادی عمل در سرمایه‌گذاری میدهد که یکی از عوامل توصیه شده توسط کارشناسان در مسئله سرمایه‌گذاری است .

  • استفاده از مقام و موقعیت شرکت‌های فرعی :

شرکت راس با استفاده از جایگاهی که شرکت‌های فرعی دارند میتواند با به کار گرفتن توانایی‌ها و امتیازات آنها در در فعالیت‌ها و معمالات بزرگ و جهانی حضور پیدا کند .

  • ورود آسان به بازار حوزه‌های مختلف:

شرکت راس زمانی که شرکت‌های مختلف که هرکدام در زمینه مجزایی فعالیت میکنند را میخرد این توانایی را پیدا میکند که به راحتی به بازار فعالیت آنها ورود کند .

  • احتمال بالاتر موفقیت در معاملات :

شرکت‌های هلدینگ به این دلیل که شرکت‌های زیر مجموعه متعددی دارند، قدرت بیشتری در موفقیت و چیره شدن در معاملات و گرفتن سود بیشتر را دارند .

چه میزان هزینه و زمان برای ثبت شرکت هلدینگ لازم است؟

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *