ثبت اختراع

  • ثبت اختراع

ثبت اختراع | موسسه ی ثبتی حقوقی تکسفیر

اختراع چیست؟

اختراع محصول تفکر افراد مخترع است که برای آسان شدن زندگی و حل مشکلات مختلف به جامعه عرضه می شود.اختراعاتی که در صنعت بتوان از آنها استفاده کرد و به روز باشند قابل ثبت شدن هستند.نمیتوان گفت که همه ی اختراعات کاربردی هستند بلکه فقط اختراعاتی که با استفاده از آنها بتوان در زمینه های صنعتی چیزی ساخت یا از آنها استفاده کرد کاربردی به حساب می آیند.

اداره مالکیت صنعتی صرفا برای حمایت ازاختراع و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده از طرح و اختراع  گواهینامه ی اختراع صادر میکند که مخترع با داشتن آن شامل حقوق انحصاری می شود.

ثبت اختراع

برای ثبت اختراع از چه روش هایی میتوانید اقدام کنید؟

ثبت اختراع

روش تحقیقی: بعضی کشورها از امکانات و وسایل و آزمایشگاه های متعدد در زمینه های مختلف و گوناگون استفاده میکنند تا صحت اختراع را بررسی کنند.

در اینگونه جوامع سعی میکنند تا پیش از ثبت اختراع آنرا کاملا محرمانه نگه دارند و در صورت صحت داشتن اختراع آنرا ثبت کنند و در غیر اینصورت آنرا رد کنند.

اگر صحت اختراع پس این مدت که بررسی میشود ثابت شود نسبت به ثبت اختراع از تاریخ تقاضا اقدام میشود.این روش در کشور ما مرسوم نیست اما در کشورهایی نظیر آمریکا پیرو این روش هستند و تنها در صورتی اختراع را ثبت میکنند که صحت آن تشخیص داده شود.

در برخی از کشور هاهم نظیر سویس هر دو روش ثبت اختراع مرسومیت داردو میتوان گفت که اختراعاتی را که در زمینه ی ساعت و دارو انجام میشود را از روش تحقیقی ثبت میکنند و سایر زمینه ها را با استفاده از روش اعلامی به ثبت میرسانند.

روش اعلامی : طبق روش اعلامی ثبت اختراع بصورتی است که مخترع ادعا میکند که چیزی را اختراع کرده و پس از بررسی و مطمئن شدن از کپی نبودن اختراع آنرا با فرض صحت داشتن ثبت میکنند.براساس ماده ی ۳۶ قانون ثبت علائم تجاری (برند) و اختراعات: سند اختراع  به معنی بروز بودن و جدید بودن اختراع و کاربردی بودن آن و همچنین حقیقی بودن آن سندیت ندارد .

همچنین سند اختراع به این معنی نیست  که فرد متقاضی یا موکلش واقعا مخترع هستند و توصیفیات و شرح اختراع یا طرح ها و نقشه های آن کاملا درست و صحیح است.اشخاص ذینفع می توانند با داشتن مدارک در محکمه ی ابتدایی تهران حاضر شوند و خلاف آنچه به ثبت رسیده را ثابت کنند.

ثبت اختراع در ایران به روش اعلامی صورت میگیرد.مخترع باید مدارک مربوط به اختراعی را که ادعا میکند به موسسه ی ثبتی و حقوقی تکسفیر ارائه دهد سپس کارشناسان و وکلای تکسفیر بررسی خواهند کرد که این اختراع قبلا به ثبت نرسیده باشد و در نهایت اقدام به ثبت اختراع میکنند.و سند اختراع را بنام مخترع صادر میکنند.

ثبت اختراع

چه مواردی بعنوان اختراع قابل ثبت نیستند؟

براساس ماده ی ۴ قانون موارد زیر غیر قابل ثبت می باشند:

  • نظریات علمی و هنری و کشفیات
  • روش ها و فعالیت های درمانی بیماری های حیوان یا انسان
  •  اختراعاتی که پیش از این پیش بینی و ثبت شده باشند
  •  اختراعاتی که مخالف با موازین شرعی و اخلاقی و عمومی باشند
  • فرآیند های بیولوژیکی همچنین منابع ژنتیک و اجزاء ژنتیک تشکیل دهنده ی آنها

قانون چگونه حامی اختراع به ثبت رسیده خواهد بود؟

قانون از زمانی حامی شما می شود که اختراع خود را به ثبت برسانید،
این حمایت به دو صورت انجام می شود:

  • حمایت ایجابی : به این معنا کهثبت کننده اختراع حق دارد تا از ثمره اختراع و خلاقیت خود بهره وری کند.
  • حمایت سلبی : این نوع حمایت به نوعی همان حق کپی رایت می باشد،
    این قانون حمایتی بیان میدارد که هیچ فرد حقیقی و حقوقی بدون اخذ مجوز از ثبت کننده اختراع حق استفاده از آن را ندارد.
    یعنی کلیه حقوق صادرات و واردات و تولید و عرضه اختراع انحصارا در اختیار مخترع می باشد.

گواهینامه ی اختراع تا چه زمانی اعتبار دارد؟

این گواهینامه با گذشت ۲۰ سال از تاریخی که اظهارنامه ی اختراع تسلیم شده اعتبار منقضی میشد البته لازم به ذکر است که برای حفظ این  گواهینامه در طول این ۲۰ سال باید مبلغی به صورت اقساط سالیانه پرداخت شود.

ثبت اختراع

متقاضیان جهت ثبت اختراع خود نیازمند چه مدارکی هستند؟

ثبت اختراع

  • ارائه ی سه نسخه از اظهارنامه ی ثبت اختراع
  • پرداخت کردن حق الزحمه و دستمزد اداره ی ثبت و ارائه دادن رسید آن
  • کپی از شناسنامه و کارت ملی متقاضی اختراع
  • ارائه ی سه نسخه از نقشه‎ها‏ و طرح های اختراع در یک کاغذ ۳۴*۲۴ (سانتی متر)
  • شرح و توصیف اختراع در برگه ی آچهار و سه نسخه از آن باید ارائه شود.

موسسه ی ثبتی و حقوقی تکسفیر ارائه دهنده ی انواع خدمات ثبت شرکت و ثبت اختراع و ثبت برند و … می باشد.

سه نسخه ازاظهارنامه ی اختراع

اظهارنامه ی اختراع از اوراق بهاداری است که باید از واحد فروش اوراق بهادار که در اداره ی کل ثبت شرکت ها قرار دارد تهیه شود و سپس به زبان فارسی و بدون هیچگونه خط خوردگی لاک گرفتگی پاره گی تنظیم گردد.لازم به ذکر است که درتهیه و تنظیم و ارائه ی اظهارنامه ی اختراع باید موارد زیر را رعایت کنید:

  • باید اطاعات مربوط به متقاضی از جمله نام وی ،اطلاعات صاحب اختراع و نماینده ی او و همچنین عنوان اختراع در اظهارنامه ی اختراع درج شود.
  • هنگامی که فرد متقاضی شخص مخترع نباشد ، باید مدارک لازم که نشان دهنده ی سمت قانونی اوست همراه با اظهارنامه ارائه شود.
  • ادعای ذکر شده در اظهارنامه باید واضح و مختصر و مفید باشد همچنین با توصیف همراه باشد بصورتی که قابل فهم برای اشخاصی که مهارت عادی در مورد موضوع مربوطه دارند باشد و یک روش اجرایی از اختراع در آن ذکر شده باشد.

 سه نسخه از توصیف اختراع

طبق ماده ی ۱۰ از آیین نامه ی اجرایی مربوط به ثبت اختراعات توصیف کردن اختراع با بصورت صریح و در نهایت با جزیئات کامل و دارای نکات زیرباشد.

  • عنوان اختراع همانگونه که در اظهارنامه ذکر شده ، باشد.
  • زمینه ی فنی که اختراع در آن حیطه قرار دارد ذکر شود.
  • مشکلات فنی اختراع و اهداف آن آورده شود.
  • از وضعیت دانش قبل از اختراع  و پیشرفت های مربوط به اختراع ادعایی که تا کنون رخ داده توضیحاتی ارائه شود.
  • راه حل مناسب برای حل مشکل فنی ارائه شود و سپس راه حل بطور دقیق شرح داده شود.
  • اشکالات نقشه ها و نمودار های مربوط توضیح داده شوند.
  • مزایایی که اختراع به همراه دارد بطور دقیق و کاملا واضح ارائه شود.
  • بطور صریح کاربرد اختراع گفته شود.
  • حداقل یک روش اجرایی جهت کارگیری اختراع توضیح داده شود.

ادعا یا ادعاهای مربوط به اختراع
طبق ماده ی ۱۱ ادعای اختراع باید آن عناصر اختراعی را که جهت حمایت از آن ها درخواست شده درچهارچوب مشخصه فنی تعیین کند.هر اختراع می تواند از یک یا چندین ادعا تشکیل شده باشد.ادعا ها یا ادعا باید کاملا صریح بوده و دارای شرایط ذیل باشند:

  • تعداد آنها باید معقول باشند.
  • فراتر و بیشتر از اطلاعات افشا شده نباشد.
  • بیان کننده ی ویژگی های فنی ومثبت از اختراع باشند

——————————————————————

خلاصه ای از توصیف اختراع
طبق ماده های ۱۳و۱۴ خلاصه باید شامل ۷۰ تا ۲۰۰ کلمه باشد و فقط در آن به بیان اطلاعات اختراع پرداخته شود و درصورت لزوم شامل معادلات ریاضی یا فرمول شیمیایی باشد.

——————————————————————

مدارک مثبت هویتی از متقاضی و مخترع
الف) مدارک مثبت از هویت متقاضی
اشخاص حقیقی باید کپی شناسنامه و کپی کارت ملی خود را ارئه دهند
اشخاص حقوقی باید آخرین روزنامه ی رسمی دلیل مدیریت را به همراه کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء، آگهی آخرین تغییرات ارائه کنند
ب) مدارک مثبت هویتی مخترع
ارائه ی کپی شناسنامه و کارت ملی مخترع

——————————————————————

اگر مخترع نخواهد نامش ذکر شود باید درخواست کتبی در این خصوص ارائه دهد

——————————————————————

مدارک مربوط به حق تقدم باید هنگام تسلیم اظهارنامه ارائه شود یا حداکثر تا ظرف ۱۵ روز از تاریخ تحویل اظهارنامه ارائه گردد.

——————————————————————

اگر  تقاضا توسط نماینده ی قانونی ( دارندگان حق امضا ، وکیل و… )صورت گیرد باید مدارک نماینده ی قانونی ارائه گردد.

در صورت لازم بودن نقشه یا نقشه ها

اگر نقشه ها ، جداول و نمودارها نیز بخشی از ضمیمه ی اظهارنامه ی مربوط به اختراع باشند در ترسیم کردن آن ها باید نکاتی رعایت شوند:

    • نقشه ها ، جداول و نمودارها  باید بر روی کاغذ با دوام بالا و A4 همراه  با خطوط  پررنگ و تک رنگ (مشکی) و غیر رنگی کشیده شوند و ترجیحاَ برای رسم کردن آن ها از ابزارهای فنی نقشه کشی استفاده شود و به ترتیب از بالا حداکثر حاشیه اوراق ۵/۲ سانتی متر از چپ ۵/۱ سانتی متر، از راست ۵/۲ سانتی متر و از پایین ۱ سانتی متر باشد.
    • شفافیت و وضوح آن ها به صورتی باشد که امکان تکثیر یا تصویر برداری از آن ها میسر شود.
    • تمام عناصر نمودار یا نقشه مقیاس داشته باشند مگر در مواردی که برای فهم و درک اختراع ، برجسته کردن بخش خاصی و مشخصی از نمودار و یا نقشه ضروری باشد.
    • تا جایی که امکان دارد نقشه ها و جداول و نمودارها به صورت عمودی در صفحه قرار گیرند.
    • حروف ، اعداد و نشانه ها به طورکاملا روشن و خوانا ذکر شده باشند.
    • دارای نشانه هایی باشد که بتوان در توصیف به آن ها ارجاع کرد.
    • صفحات باید حتما به ترتیب شماره گذاری شده باشند و ترجیحاَ نشان دهنده ی شماره آن صفحه از تعداد کل صفحات باشند.
    • نباید روی نقشه هیچ توضیحی وجود داشته باشد مگر در مورد نمودارها و جداول .
    • اگر هر یک از نقشه ها، جداول و نمودارها در بیش از یک صفحه باشند،تمام صفحات باید بدون هیچگونه حذف بخشی از آن ها،دارای نشانه هایی مستقل از شماره ی صفحات باشد به طوری که ارتباط و همه ی قسمت ها را با یکدیگر واضح و روشن سازد.

رسید هزینه های قانونی پرداخت شده 
الف) هزینه ی اظهارنامه برای اشخاص حقیقی مبلغ ۱۰٫۰۰۰ ریال میباشد و برای اشخاص حقوقی ۱۰۰٫۰۰۰ ریال است که باید به حساب سیبا به شماره ی ۲۱۷۱۳۲۹۰۱۵۰۰۱ بانک ملی بنام تمرکز وجوه درآمد خدمات ثبتی اداره ی کل مالکیت صنعتی (قابل پرداخت در همه ی شعب های بانک ملی در سراسر کشور) را ضمیمه نماید.
ب) معادل ارزی کلیه ی هزینه ها و تعرفه ای ثبتی علامت بر مبنای فرانک سوئیس می بایست به شماره حساب ارزی ۷۴۰۰۰۱ نزد بانک ملی- شعبه عباس آبادغربی(۸۰۳) به نام خدمات ثبتی اداره کل مالکیت صنعتی واریزگردد.

 

ثبت اختراع

مراحل ثبت اختراع

ثبت اختراع

ثبت اختراع

ابتدا باید براساس ماده ی ۶ آیین نامه ی اجرایی قانون ثبت اختراعات در ایران مدارک لازم برای ثبت اختراع را آماده کنید که این مدارک همانطور که در بالا اشاره شد شامل موارد ذیل میشوند:ادعا های اختراع یا ادعانامه ها،خلاصه ی توصیف اختراع، توصیف اختراع ، نقشه ها در صورت لزوم ، مدارک مثبت هویتی از متقاضی و مخترع ، مدارک نماینده ی قانونی و….

ثبت اختراع

سپس از طریق سامانه ی ثبت اختراع به آدرس http://iripo.ssaa.ir  اظهارنامه ی اختراع را تکمیل کنید و اطلاعات خواسته شده را آپلود کنید (ابلاغیه ها و اخطاریهها برای مخترع ارسال خواهد شد از این رو باید پست الکترونیکی مخترع باید در سامانه درج شود.)

ثبت اختراع

در گام بعدی باید هزینه های قانونی جهت تشکیل شدن پرونده انجام شود که مبلغ برای افراد حقوقی ۱۰۰،۰۰۰ریال میباشد و شخصیت حقیقی باید ۱۰،۰۰۰ریال پرداخت نماید.

ثبت اختراع

با دریافت کردن شماره ی پرونده میتوانید از طریق سامانه امور ثبت اختراعاتان را پیگیری کنید و اخطارهای احتمالی را رفع کنید.

ثبت اختراع

میتوانید از طریق مراجع داوری، داوری اثر یا اختراعتان را پیگیری کنید.

ثبت اختراعپس از مثبت بودن پاسخ داوری به اختراعتان ، باید به مدیریت فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه مراجعه کنید تا از مهر و امضای تمام اوراق و متن اختراع دو نسخه تهیه کنید

ثبت اختراعمراجعه حضوری برای ثبت اختراع به اداره ثبت، و ارائه اصل مدارک به منظور انجام کلیه تشریفات قانونی برای ثبت اختراع در اداره ثبت

ثبت اختراع برای چاپ آگهی ثبت اختراع به سایت روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنید و  مبلغ قانونی چاپ آگهی را واریز کنید. مبلغ بصورت تقریبی، بسته به میزان حجم آگهی شما بین ۵۰۰،۰۰۰ تا ۷۰۰،۰۰۰ریال است.

ثبت اختراع مخترع/ مخترعان باید مجددا مراجعه حضوری داشته باشند تا با امضای سند دریافت گواهینامه ثبت اختراع آن را تحویل بگیرند.

بعد از چاپ آگهی اختراع در روزنامه رسمی کشور، نوبت به آن می رسد که مخترع یا مخترعان به اداره ی مالکیت صنعتی رفته و پس از امضای سند ثبت یا همان دفتر ثبت ، اصل گواهی ثبت اختراع را کسب کنند. بایستی به یاد داشته باشید که اصل سند ثبت اختراع فقط و فقط در یک نسخه صادر شده و تحویل آخرین فردی می شود که دفتر را امضا می کند. شما می توانید در اداره ی مالکیت درخواست صدور کپی برابر اصل مدرک را ارائه دهید و آن را نیز تحویل بگیرید.

توجه: اگر دانشگاه نیز در اختراع سهیم باشد، لازم است که یکی از متقاضیان از مدیریت فناوری و ارتباط با صنعت معرفی نامه دریافت کند  ،تا بتواند همه ی مراحل قانونی ثبت در اداره ثبت اختراعات را پی گیری نماید.

نشانی اداره  مالکیت صنعتی  : تهران، ضلع  شمالی پارک شهر ، خیابان فیاض بخش

قوانین ثبت اختراع در ایران

طبق قوانین ثبت اختراع که از سوی سازمان جهانی گفته شده می باشد؛ هر گاه دو یا چند نفر یک محصول و یا فرایندی واحدی را اختراع نمایند؛
آن شخص و یا گروهی که اظهارنامه خود زودتر ارائه دهند؛ قطعا آن اختراع به نامشان ثبت خواهد شد. اگر زمان اظهارنامه ثبت اختراع هم یکی بود؛ هر کدام از آنان که بتوانند ادعای خود را بابت تاریخ مقدم، ثابت کنند حق پتنت به آن شخص و یا گروه اعطا خواهد شد.

اگر قصد ثبت شرکت در کرج و یا نقاط دیگری از کشور را دارید (اعم از شرکت سهامی خاص سهامی عام و …) می توانید از اولین مرحله تا آخرین مرحله ی تاسیس و ثبت شرکت خود را با خیال آسوده به موسسه ی  ثبتی و حقوقی تکسفیر بسپارید.کارشناسان مجرب و وکلای حرفه ای تکسفیر با سال ها سابقه ی درخشان در زمینه ی ثبت و مسائل حقوقی می توانند راهنمای خوبی برای شما باشند تا ثبت شرکتی آسان و سریع را تجربه نمایید.

ادعای مخترع

  •  در این قسمت متقاضی ثبت اختراع توضیحاتی در رابطه با چگونگی اختراع خود توضیح می نماید. یعنی اینکه اختراع انجام شده چه مشکلی را حل می نماید و چه را ه حل جدیدی را ارائه می نماید. در این قسمت متقاضی باید سه شرط ثبت اختراع یعنی جدید بودن، ابتکاری بودن و صنعتی بودن مورد اختراع خود را بطور کامل توضیح دهد و همچنین میزان حمایت ناشی از حق ثبت اخترا ع را مشخص نماید. ادعای مخترع باید در سه نسخه تنظیم و به امضای خود شخص یا وکیل قانونی او برسد و ضمیمه اظهارنامه شود.
  • فتوکپی شناسنامه مخترع یا مخترعین
  • قبض صندوق اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی حاکی از پرداخت وجوه لازم

مراحل ثبت اختراع در خارج از کشور

جهت ثبت اختراع بین المللی باید دو مرحله را طی کنید. ابتدا از طریق نهادهای بین‌المللی که کشور ایران به آن ملحق شده است کلیه مدارک هویتی خود را ارسال کنید و سپس مراحل ثبت اظهارنامه، ادعانامه و تمامی مراحلی که در این مقاله خواندید در قالب متون ترجمه شده برای آن‌ها ارسال کنید. جهت ثبت اختراع در خارج از کشور، به طور کلی می‌توانید یکی از دو مسیر پیمان pct و مسیر پیمان wipo را انتخاب نمایید.

کارشناسان تکسفیر می توانند در زمینه ی ثبت برند در کرج و خرید و فروش شرکت هم همراه شما باشند.

تمای محتویات سایت متعلق به موسسه ی ثبتی حقوقی تکسفیر میباشد-©توسعه و پشتیبانی :منسیکس
Call Now Buttonبرای مشاوره رایگان کلیک کنید